Medence bélések

Tűzivíz tároló medencékIpari üzemek, mezőgazdasági tárolók üzembe helyezésénél gyakran előfordulhat, hogy a tűzivíz megfelelő mennyiségű biztosításához tűzivíz tároló építését írják elő. Tároló építésének egyik leggazdaságosabb módja a földbe süllyesztett, műszaki ponyvával szigetelt földmedence építése. A szükséges mennyiségű oltóvíz alapján mellékletünk segítségével meghatározhatók a medence főbb méretei, amely alapján már egyszerűbben számolhatók a kivitelezés költségei.
Az oltóvíz mennyisége alapján kell biztosítani a víz kiszivattyúzásához szükséges megfelelő darabszámú szívócsövet, melynel egy jól bevált beépítési módja szintén a mellékelt rajzon található. Az előkészített földmedencébe az előre méretre gyártott fóliát akár egy-két órán belül beterítjük, a csőcsonkokat bekötjük, és már tölthető is az oltóvíz, amire remélhetőleg sohasem lesz szükség.

Nyitott folyadéktárolók méretei | Zárt folyadéktárolók méretei | Használati útmutató
Műtrágya és technológiaivíz tárolók

A folyékony műtrágyák és technológiai vizek közös jellemzője, hogy a talajba kerülve, a felszín alatti vizekben jelentős károkat okozhatnak. Ezért rendkívül fontos, hogy e folyadék biztonságos tárolásának megoldásán túlmenően a szigetelések sérülésétől is mielőbbi információ jusson el az üzemeltetőhöz.
Ezt a célt kiválóan teljesíti egy olyan dupla szigetelésű rétegrend, ahol a két szigetelő réteg között biztosított a folyadéknak egy megfigyelő dréncsőbe való bejutása.
A rétegek alatti szennyeződés mentes talaj figyeléséről egy különálló rendszerű drénhálózat gondoskodik.
Az elsődleges szigetelőréteg sérülése esetén, a geotextíliával védett másodlagos szigetelés még mindig képes megvédeni a talajt az ártalmas anyagok bejutásától.
Elsődleges (HDPE) és másodlagos (PVC ponyva) felhasználásával kialakított kettős szigeteléssel ellátott 3000 m3-es műtrágya tároló


Dréncső hálózat elhelyezése PVC szigetelő réteg alatt technológiai víztárolónál HDPE fóliával szigetelt technológiai víztárolóKörnyezetvédelmi tárolók szigetelése

Az elmúlt években megítélt mezőgazdasági támogatásoknak köszönhetően sok sertés ill. szarvasmarha telepen korszarűsítették a hígtrágya kezelést és elhelyezést. Ennek keretében cégünk is számos helyen szigetelt folyékony hígtrágya tároló földmedencéket, a mai napon ismert erre legalkalmasabb 2.0 mm vastagságú HDPE fóliából.
A felhasznált kitűnő alapanyag, a hegesztési technológia fegyelmezett betartása és az alkalmazott ellenőrzési módszerek együttesen garantálják hogy az előírásoknak megfelelő élettartamú szigeteléseket adjunk át megrendelőinknek.

A szigeteléshez kapcsolódó munkanemek elvégzését és műtárgy csatlakozások kivitelezését a tervnek és megrendelői igényeknek megfelelően vitelezzük ki.


   
Geotextília és fólia beterítése Csőcsatlakozások bekötése Szívóakna szigetelése Pódium aljzat kialakítása Geoelektromos monitoring rendszer telepítése és működtetése

Carbofol adatlap | Referencia listaMeglévő medencék felújítása

Valamikori elsősorban betonozott medencék újraszigetelése is sikeresen elvégezhető HDPE fólia vagy PVC műanyag ponyva felhasználásával.

A szigetelés menete a földmedencéknél alkalmazott technológia szerint halad. Mindössze arról kell gondoskodni, hogy a valamikori beton felületet fogadókésszé kell tenni a fólia számára.
Először a durva betonfalú medence falán lévő hézagokat kell befoltozni, majd geotextilia vagy homok réteg beépítésével lehet kivédeni a fólia sérülését.
Öntözőcsatorna szigetelése

Többé nem szivárog el az öntözővíz!

Tápcsatorna és LINEAR -csatorna szigetelése 2.0 mm vastagságú HDPE fóliával. Hossz: 640 ill. 2600 m
Szélesség: 6-7 m
Különleges megoldásnak számít a rézsűbe bevágott rögzítő árok.

Tófóliák kerti tavakhoz

Minőségi alapanyagból tetszőleges alakú és méretű tavakhoz készítünk hegesztéssel leplesített szigetelő fóliákat 1.0 mm vastagságban. Alapanyag szélessége: 2.0 m

Színe: fekete vagy sötétzöld
A fólia védelmére geotextíl (terfil) aláterítése ajánlott, a mederben található szúró-vágó szennyeződések hatásainak kivédésére.

Ipari üzemek mellett esztétikusan kialakított tűzivíz tárolásra alkalmas tavak elhelyezhetők.
A fóliák várható élettartama: min. 15 év.